اولین کاری که باید بعد از قبولی لاتاری انجام دهید
تکمیل فرم DS-260 نقطه شروع فرایند دریافت ویزای لاتاری و رسیدن به رویای ورود به آمریکا است. پس از تکمیل این فرم، آن را برای KCC ارسال کنید. KCC مرکز کنسولگری کنتاکی وابسته به وزارت امور خارجه آمریکا است که مسئولیت اصلی برگزاری قرعهکشی لاتاری و صدور ویزای لاتاری را بر عهده دارد. پس از تکمیل فرم، دستورالعمل نحوه ارسال مدارک مورد نیاز را دریافت خواهید کرد. توجه داشته باشید، زمان مصاحبه بدون اسکن مدارک مطابق با دستورالعمل تعریف شده، مشخص نخواهد شد. همچنین در زمان مصاحبه بایستی اصل مدارک لازم را به افسر سفارت ارائه دهید.
نکاتی که باید درباره مدارک لازم بعد از قبولی لاتاری بدانید
- نکته 1: چنانچه شرایط خانوادگیتان بعد از برنده شدن در لاتاری تغییر کرد، مثلا ازدواج کرده یا صاحب فرزند شدید، افراد جدید را به پرونده خود اضافه کنید. همچنین دقت کنید که مدارک لازم را با توجه به شرایط جدید آماده و ارسال کردهاید. (اعضای خانواده شامل همسر و فرزندان مجردی هستند که در زمان قرعهکشی لاتاری کمتر از 21 سال سن دارند.)
- نکته 2: اگر در هنگام ثبتنام لاتاری، همسر و فرزندانی داشتید اما اطلاعات آنها را وارد فرم ثبتنام نکردید، نمیتوانید تغییری در پرونده لاتاری خود ایجاد کنید. چراکه اضافه کردن آنها بعد از قبولی در لاتاری منجر به رد ویزای لاتاری برای خود و سایر اعضای خانواده میشود.
- نکته 3 : حتما نسخه اصلی مدارک خود را در زمان مصاحبه لاتاری همراه داشته باشید. نسخههای کپی برای ثبت در پرونده مهاجرتی از شما دریافت میشود اما نسخه اصلی مدارک پس از انجام بررسیهای لازم مجددا به شما تحویل داده میشود.
- نکته 4: نسخه ترجمه شده مدارک را همراه خود داشته باشید. بدون استثناء، همه مدارک بایستی به زبان انگلیسی ترجمه شوند و مهر سازمان ثبت اسناد کشور محل اقامت متقاضی را داشته باشد.
آنچه که باید درباره مدارک لازم برای مصاحبه لاتاری بدانید
همانطور که در ابتدا گفته شد زمان مصاحبه پس از اسکن مدارک و ارسال آن به KCC مشخص میشود. KCC مدارک لازم بعد از قبولی در لاتاری و دستورالعمل جمعآوری و دستهبندی آنها را مطابق با فهرست زیر برای برندگان ارسال خواهد کرد:
- پاسپورت معتبر و دارای حداقل 6 ماه اعتبار
- پاسپورت افرادی که برای مصاحبه لاتاری دعوت میشوند بایستی حداقل 6 ماه اعتبار داشته باشد. همچنین برای سفر به ایالات متحده آمریکا معتبر باشد. توجه داشته باشید که هر متقاضی ویزا بایستی پاسپورت جداگانه ارائه دهد و تفاوتی میان برنده اصلی لاتاری و افراد زیر مجموعه وجود ندارد.
- اصل شناسنامه به همراه نسخه کپی
- هر متقاضی موظف است اصل شناسنامه خود را به همراه نسخه کپی آن در زمان مصاحبه لاتاری همراه خود داشته باشد. شناسنامه بایستی معتبر و توسط دفتر ثبت اسناد رسمی کشور محل تولد فرد صادر شده باشد. همچنین کسانی که فرزند خوانده هستند، حتما باید حکم رسمی و نهایی فرزندخواندگی را به سفارت ارائه دهند.
- گواهی ازدواج و طلاق
- افراد متاهل موظف هستند، سند رسمی ازدواج خود را در زمان مصاحبه حضوری به سفارت ارائه دهند. همچنین در صورت فوت همسر و یا طلاق، مدارک رسمی مربوطه را باید همراه خود داشته باشند. تمامی این مدارک نیاز به تائید سازمان رسمی ثبت اسناد کشور مبدا است.
- گواهی رسمی تغییر نام
- کسانی که نام خود را تغییر دادهاند حتما بایستی حکم دادگاهی تغییر نام خود را به سفارت ارائه دهند.
- یک قطعه عکس
- یک قطعه عکس تمامرخ رنگی، واضح و با کیفیت و دارای ابعاد 5*5 در زمان مصاحبه، نیاز دارید. همچنین عکس بایستی جدید و حداکثر متعلق به 6 ماه گذشته باشد.
- مدارک تحصیلی و رزومه کاری
- همانطور که قبلا گفته شد، حداقل میزان تحصیلات برای واجدین شرایط لاتاری، دیپلم است. البته افرادی که دارای تحصیلات عالیه هستند نیز میتوانند در فرم ثبتنام آن را اظهار کنند. مهم این است که در زمان مصاحبه سفارت، اصل و نسخه کپی مدرک تحصیلی خود را همراه داشته باشید. چنانچه دارای سابقه کار مرتبط هستید نیز همراه داشتن رزومه شغلی در زمان مصاحبه بسیار توصیه میشود. البته توجه داشته باشید اگر شرط حداقل میزان تحصیلات را ندارید، ارائه رزمه شغلی الزامی است.
- گواهی عدم سوء پیشینه
- افرادی که بیشتر از 16 سال سن دارند، بایستی گواهی عدم سوء پیشینه خود را به افسر سفارت ارائه دهند. این گواهی نشان دهنده این است که فرد در کشور محل اقامت خود پرونده باز ندارد و تحت پیگرد قانونی نیست. البته مدت اعتبار گواهی عدم سوء پیشینه حداکثر 2 سال است و در صورت انقضاء بایستی مجددا درخواست دهید.
- سوابق زندان و محکومیت در دادگاه
- کسانیکه سابقه کیفری و زندان دارند، حتما سوابق خود را در فهرست مدارک مصاحبه لاتاری قرار دهند. این سوابق بایستی به انگلیسی ترجمه شود و به تایید سازمان ثبت اسناد کشور برسد.
- کارت پایان خدمت یا معافیت
- نسخه اصلی، کپی و ترجمه شده کارت پایان خدمت یا معافیت از جمله مدارک اصلی برای ارائه به سفارت آمریکا است.
- رسید پرداخت هزینه ویزا
- شما بهعنوان متقاضی دریافت ویزای لاتاری بایستی هزینه آن را در روز مصاحبه و در محل سفارت پرداخت کنید. مبلغ ویزای لاتاری 330 دلار و غیر قابل استرداد است. همچنین بهصورت نقدی یا از طریق کردیت کارت میتوانید پرداخت کنید.
- صفحه آخر فرم DS-260
- بعد از پر کردن فرم DS-260 یک صفحه تایید برای شما نمایش داده میشود که حاوی کد کانفرمیشن است. حتما کپی و اسکن این صفحه را در زمان مصاحبه لاتاری در سفارت همراه خود داشته باشید.
- گواهی مدیکال ویزا
- قبل از روز مصاحبه برای دریافت گواهی مدیکال ویزا اقدام کنید. این گواهی فقط از طریق مراکز مورد تایید سفارت آمریکا صادر میشود و شامل معاینه و آزمایشات پزشکی است.
AP چیست و در چه مواقعی اعمال میشود؟
اگر پرونده متقاضی به مشکل برخورد کند، وارد فرایند AP میشود. AP مخفف شده عبارت Administrative Processing و به معنای بررسی اداری است. زمانی پروندهای وارد پروسه AP میشود که اطلاعات فرد نیاز به بررسی امنیتی داشته باشد. ممکن است فرایند AP چندین هفته طول بکشد اما به گفته وزارت امور خارجه آمریکا معمولا 60 روز یا کمتر به طول میانجامد.
سخن پایانی
توجه داشته باشید که تمامی لیست مدارک لازم برای مصاحبه لاتاری ممکن است با توجه به کشور متقاضی و محل سفارت، تغییرات جزئی داشته باشد. بنابراین بهتر است قبل از روز مصاحبه، حتما لیست مدارک را با سفارت مربوطه چک کنید. همچنین نسخه کپی، اصل و ترجمه شده هر مدرک را در پوشه جداگانه قرار دهید تا در زمان تحویل آن سردرگم نشوید.