رویای زندگی در آمریکا به یک کشور یا منطقه خاص جغرافیایی تعلق ندارد. این آرزوی بسیاری از مردم جهان است که هر سال روزشماری میکنند تا در لاتاری ثبتنام کنند. بنابراین اگر اسمتان جزو برندگان این قرعهکشی جهانی وجود دارد، خیلی خوش شانس هستید. چون این فرصت را دارید که رویای هزاران نفر را زندگی کنید. البته درصورتیکه بدانید مراحل بعد از برنده شدن در لاتاری چیست و همه اقدامات لازم تا دریافت گرین کارت را درست و اصولی انجام دهید.
مقاله حاضر راهنمای گام به گام برندگان لاتاری است. پس از خواندن آن متوجه میشوید که چگونه از برنده شدن در لاتاری گرین کارت آمریکا بهترین استفاده را ببرید. چون برنده شدن در این قرعهکشی جهانی فقط نیمی از مسیر مهاجرت به آمریکا است. نیم دیگر آن شامل مراحل اداری، جمعآوری و ترجمه مدارک و مصاحبه حضوری خواهد بود. همچنین بایستی خود را برای هزینههای ثابت و متغیر آن آماده کنید. علاوهبر این، همه این موارد نیازمند دقت و برنامهریزی منظم است. بنابراین در صورت غفلت، امکان از دست رفتن این شانس بزرگ وجود دارد.
نحوه اطلاع از اعلام نتایج لاتاری
اولین کاری که بایستی بعد از ثبت نام در لاتاری انجام دهید، اطلاع از زمان اعلام نتایج است. چنانچه یکی از برندگان لاتاری باشید، هیچ پیامک، ایمیل یا نامهای دریافت نمیکنید. تمامی اطلاعات تماسی که در فرم ثبتنام درج میکنید، صرفا برای کامل بودن بانک اطلاعاتی است. بنابراین تنها راه برای اینکه از اعلام نتایج با خبر شوید، چک کردن اخبار مربوط به لاتاری در سایت رسمی ثبتنام است.
شماره پرونده یا Case Number چیست؟
هر برنده لاتاری دارای یک کد 14 کاراکتری از اعداد و حروف هستند که به آن کیس نامبر میگویند. این کد اولویت دعوت به مصاحبه سفارت را مشخص میکند. بهعبارتی هر چقدر رقم آن پایینتر باشد، پرونده برنده زودتر کارنت شده و نامه دعوت به مصاحبه را دریافت میکنند. همه این اطلاعات در ویزا بولتن که به صورت ماهانه منتشر میشود قابل دسترس است. اگر میخواهید درباره آن بیشتر بدانید مطالعه مقاله ویزا بولتن چیست و چرا اهمیت دارد را مطالعه کنید.
برندگان لاتاری برای دریافت ویزا چقدر زمان دارند؟
نتایج قرعهکشی لاتاری در ماه می اعلام میشود. بندگان لاتاری تا سیام سپتامبر سال بعد فرصت دارند تمامی مراحل اداری لازم برای دریافت ویزای لاتاری را بهطور کامل انجام دهند. بنابراین فاصله زمانی بین اعلام برندگان و صدور ویزا 1 سال و 4 ماه است. چنانچه شخصی به هر دلیلی موفق به دریافت ویزای لاتاری در این بازه زمانی نشود، فرصت مجدد به او داده نمیشود. شما بههیچ عنوان فرصتی برای اشتباه کردن و اتلاف وقت ندارید. اگر با مفاهیم ویزا و گرین کارت آمریکا آشنایی ندارید، پیشنهاد میکنیم مقاله چگونگی اخذ اقامت آمریکا را بخوانید.
مراحل بعد از برنده شدن در لاتاری آمریکا
پس برنده شدن در لاتاری، حتما کیس نامبر خود را جایی ثبت کنید. زیرا این کد وضعیت پرونده مهاجرتی شما را مشخص میکند و تا دریافت ویزا و گرین کارت همراهتان خواهید بود. پس از آن بایستی فرم DS-260 را تکمیل و مدارک لازم را ترجمه و دستهبندی کنید. مراحل بعدی شامل انجام تست مدیکال لاتاری و مصاحبه حضوری در سفارت آمریکا است. در ادامه همه این مراحل را بهصورت گام به گام همراه با جدول توضیح دادهایم.
مراحل اداری بعد از قبولی در لاتاری تا زمان دریافت ویزا |
||
مرحله اول |
ترجمه و جمعآوری مدارک |
جمعآوری و دستهبندی مدارک بایستی همراه با ترجمه تمامی آنها باشد. |
مرحله دوم |
تکمیل فرم DS-260 |
بعد از برنده شدن باید در اولین فرصت نسبت به تکمیل فرم اقدام کنید. این یک فرم حقوقی و حساس است. |
مرحله سوم |
دریافت نامه مصاحبه |
بعد از تکمیل فرم DS-260 باید منتظر دریافت نامه دعوت به مصاحبه در سفارت آمریکا شوید. |
مرحله چهارم |
انجام تست مدیکال لاتاری |
قبل از شرکت در مصاحبه باید معاینات پزشکی لازم را نزد پزشک معتمد سفارت انجام دهید. |
مرحله پنجم |
شرکت در مصاحبه |
برای دریافت ویزای لاتاری، باید برنده لاتاری و همه اعضای وابسته به او در مصاحبه حضوری سفارت آمریکا شرکت کنند. |
- مرحله اول: ترجمه و جمعآوری مدارک
همانطور که گفته شد، جمعآوری مدارک جزو اولین کارهایی است که یک برنده لاتاری بایستی انجام دهد. البته نسخه ترجمه شده مدارک نیز لازم است. مطمئنا این مرحله نیاز به صرف زمان و هزینه است. چون تهیه و دستهبندی مدارک زمانبر خواهد بود و برای ترجمه آنها بایستی به مترجمان مجرب مراجعه کرد. بنابراین توصیه میکنیم به محض اطلاع از برنده شدن خود برای به جمعآوری مدارک اقدام کنید.
مدارک هویتی، تحصیلی، شغلی و کارت واکسیناسیون از مهمترین مدارک برای برندگان لاتاری است. همچنین نسخه ترجمه شده تمامی آنها بایستی دارای تاییدیه رسمی سازمان ثبت اسناد کشور محل زندگی فرد باشد. اگر میخواهید درباره مدارک مورد نیاز برندگان لاتاری بیشتر بدانید مقاله مدارک لازم برای برندگان لاتاری را مطالعه کنید.
- مرحله دوم: تکمیل فرم DS-260
تکمیل فرم DS-260 قبل از به جریان افتادن پرونده یا به اصطلاح کارنت شدن کیس نامبر انجام میشود. زمان کارنت شدن کیس نامبر از طریق ویزا بولتن اعلام میشود. همچنین آغاز کارنت شدن پروندهها معمولا 6 ماه بعد از اعلام نتایج است. بنابراین در این فاصله زمانی فرصت دارید برای پر کردن فرم DS-260 اقدام کنید.
توجه داشته باشید که زمان تکمیل این فرم هیچ ارتباطی به زمان مصاحبه ندارد. آنچه در تعیین وقت سفارت برای مصاحبه اهمیت دارد، کیس نامبر یا شماره پرونده لاتاری است. بنابراین توصیه میکنیم که برای تکمیل فرم DS-260 عجله نکنید و دقت لازم را در ورود اطلاعات آن داشته باشید. البته توجه داشته باشید فرایند پر کردن این فرم طولانی است و بایستی زمان مناسبی برای انجام آن انتخاب کنید.
- مرحله سوم: دریافت نامه دعوت به مصاحبه
نامه دعوت به مصاحبه را بعد از تکمیل فرم DS-260 دریافت میکنید. اطلاع از زمان دریافت آن تنها از طریق ویزا بولتن امکانپذیر است. شما میتوانید از تاریخ سی سپتامبر به بعد ویزا بولتن را چک کنید. چون در این تاریخ، پرونده برندگان سال قبل بسته میشود و برندگان جدید در نوبت دریافت مصاحبه قرار میگیرند.
نامه دعوت به مصاحبه به نامه دوم برندگان لاتاری نیز معروف است. در این نامه، زمان و محل سفارت محل مصاحبه مشخص شده که ممکن است در یکی از کشورهای ترکیه، ارمنستان یا امارات باشد. چون آمریکا هیچ سفارت فعالی در داخل خاک ایران ندارد و در این کشور خدمات کنسولی ارائه نمیدهد. البته همه برندگان لاتاری میتوانند در زمان تکمیل فرم DS-260 سفارت محل مصاحبه خود را مشخص کنند. اما تصمیمگیرنده نهایی در این خصوص مرکز کنسولی کنتاکی KCC است. چراکه تعیین محل مصاحبه با توجه به ترافیک کاری سفارتها انجام میشود.
- مرحله چهارم: انجام تست مدیکال لاتاری
همه کسانیکه به مصاحبه دعوت میشوند باید تاییدیه پزشکی یا گواهی تست مدیکال همراه داشته باشند. تست مدیکال در مراکز مورد تایید سفارت آمریکا انجام میشود و 6 ماه اعتبار دارد. ازآنجاییکه پزشک معتمد سفارت آمریکا در ایران وجود ندارد، ایرانیان باید در یکی از کشورهایی که برای مصاحبه حضوری تعیین شده، تست مدیکال انجام دهند. بنابراین توصیه میشود برنامه سفر سفارتی خود را چند روز زودتر برنامهریزی کنید تا زمان کافی برای انجام تست پزشکی قبل از مهارجرت به آمریکا را داشته باشید.
یکی از مدارکی که باید به مرکز تست مدیکال ارائه دهید، کارت بینالمللی واکسیناسیون است. از طریق این کارت، پزشک در جریان سوابق واکسیناسیون شخص قرار میگیرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، مقاله واکسیناسیون برندگان لاتاری را مطالعه کنید.پ
- مرحله پنجم: شرکت در جلسه مصاحبه حضوری
به آخرین مرحله و حساسترین مرحله دریافت ویزای لاتاری رسیدیم. حالا قرار است شما بهعنوان برنده لاتاری همراه با تمام اعضای زیرمجموعه خود به کشور تعیین شده برای انجام مصاحبه سفارت سفر کنید. قبل از هرچیز مدارک خود را مجددا چک کنید. آنها را دستهبندی و مرتب کرده و در پوشهای جداگانه قرار دهید. حتما زودتر از زمان تعیین شده در محل سفارت حضور یابید. چراکه فرایند انگشت نگاری و تحویل مدارک زمانبر است. همچنین هزینه مصاحبه را بهصورت نقدی پرداخت کنید و پس از آن برای مصاحبه با افسر پرونده آماده شوید. اگر میخواهید درباره فرایند، موضوع و هزینه مصاحبه بیشتر بدانید، مقاله راهنمای مصاحبه در سفارت آمریکا را مطالعه کنید.
یک برنده لاتاری تا مهاجرت به آمریکا چقدر باید هزینه کند؟
اولین، مهمترین و پرتکرارترین سوال برندگان لاتاری این است که برای دریافت ویزای لاتاری چقدر باید هزینه کنیم؟ جواب این سوال نمیتواند یک عدد مشخص باشد. چون با توجه به نوع پرونده، محل مصاحبه، آزمایشات مدیکال و تعداد افراد زیر مجموعه متغیر است. اما معمولا هر فرد کمتر از 1500 دلار بایستی هزینه کند تا به ویزای لاتاری برسد.
هزینه مصاحبه و تست مدیکال جزو هزینههای ثابت ویزای لاتاری هستند. درواقع یک برنده لاتاری باید 330 دلار برای مصاحبه بپردازد. همچنین بهازای هر کدام از اعضای خانواده 330 دلار به مبلغ مصاحبه افزوده میشود. علاوهبر این، هزینه مدیکال 270 تا 500 دلار است. البته کسانیکه احتیاج به تزریق واکسن یا انجام آزمایشات بیشتر دارند، مبلغ بالاتری باید هزینه کنند.
هزینه سفر به کشور ثالث برای انجام تست مدیکال و مصاحبه سفارت، جزو هزینههای متغیر است. این هزینه شامل رزرو هتل، بلیط رفت و برگشت و هزینههای جانبی دیگر خواهد بود. همچنین مدت زمان سفر ممکن است حداقل 5 روز و حداکثر 20 روز باشد. علاوهبر این، به همه این موارد هزینه سفر به آمریکا را نیز بایستی اضافه کنید.
سخن پایانی
همانطور که گفته شد، مراحلی که باید یک برنده لاتاری برای دریافت ویزا و گرین کارت آمریکا طی کند، کمی طولانی و پیچیده است. بنابراین بهرهگیری از تجربیات کارشناسان با تجربه میتواند از دشواری راه پیشرو کم کند. همچنین از بروز اشتباهات جبرانناپذیر جلوگیری کند.
موسسه حامی مهاجر یک همراه مطمئن برای برندگان لاتاری است. شما میتوانید با استفاده از خدمات متنوع این موسسه با اطمینان خاطر بیشتری مراحل مختلف دریافت ویزای لاتاری را طی کنید. یکی از خدمات حامی مهاجر برگزاری تورهای سفارتی است. بیشتر برندگان لاتاری، استرس زیادی نسبت به انجام مراحل اداری در یک کشور خارجی دارند. بنابراین استفاده از تورهای سفارتی میتواند نگرانی برندگان لاتاری را از بین ببرد و باعث شود که با خیال راحت تمام کارهای خود را انجام دهند.
یکی دیگر از خدمات حامی مهاجر برگزاری جلسات ماک سفارتی است. در ماک سفارتی، یک کارشناس مجرب مدارک شما را بررسی میکند و سپس محیط مصاحبه در سفارت را برای شما شبیه سازی میکند. جهت هماهنگی تورهای سفارتی و استفاده از خدمات ماک سفارتی، میتوانید از طریق شماره تلفن 02148000957 با حامی مهاجر تماس بگیرید.