آیا میدانید بسیاری از کسانیکه به آمریکا مهاجرت کردهاند، روزی جزو برندگان لاتاری بودند؟ آنها نیز مانند همه شرکتکنندگان، نمیدانستند، چقدر شانس برنده شدن در لاتاری را دارند. شاید چندین بار شانس خود را امتحان کردند و موفق نشدند. اما در نهایت به رویای خود برای رسیدن به آمریکا رسیدند.
اگر امکان مهاجرت تحصیلی و کاری به آمریکا را ندارید، شرکت در قرعهکشی لاتاری یک فرصت طلایی محسوب میشود. میتوانید شانس خود را امتحان کنید و برای ثبتنام اقدام کنید. هیچ تضمینی وجود ندارد که حتما شما برنده لاتاری باشید. اما قطعا فاکتورهایی وجود دارد که شانس برنده شدن خود را افزایش دهید. اگر میخواهید بدانید چگونه؟ ادامه این مقاله را بخوانید.
چگونه در لاتاری برنده شویم؟
در قرعهکشی لاتاری گرین کارت آمریکا هیچ فرمول خاصی برای انتخاب افراد وجود ندارد، چراکه فرآیند کاملاً تصادفی انجام میشود. اما با رعایت چند نکته میتوان شانس برنده شدن را بیشتر کرد:
- ثبتنام کامل، بدون نقص و مطابق با قوانین اعلامشده توسط سایت رسمی dvprogram.state.gov
- ارائه عکس با استاندارد مشخص شده
- استفاده از فرصت دو شانسه بودن زوجین (ثبت نام دو شانسه لاتاری): هم مرد و هم زن میتوانند ثبتنام جداگانه انجام دهند و در هر فرم، دیگری را بهعنوان همراه معرفی کنند.
- اگرچه برنده شدن در لاتاری بهشکل قرعهکشی انجام میشود، اما درست ثبتنام کردن و رعایت اصول فنی نقش کلیدی در جلوگیری از حذف شدن خودکار توسط سیستم دارند.
شانس برنده شدن در لاتاری چند درصد است؟
شانس برنده شدن در لاتاری برای هر کشور، بسته به تعداد ثبتنامکنندگان و سهمیه منطقهای متفاوت است. بهطور متوسط، شانس برنده شدن برای ایرانیها بین ۰.۵ تا ۱.۵ درصد تخمین زده میشود. در سالهای گذشته، ایران از جمله کشورهایی بوده که بهدلیل تعداد بالای شرکتکنندگان و در عین حال حفظ سهمیه منطقهای (آسیا)، معمولاً ۵ تا ۶ هزار برنده داشته است. توجه داشته باشید که از میان این تعداد، فقط حدود ۵۰ هزار ویزای مهاجرتی واقعی صادر میشود، بنابراین ارسال فرمها و طی کردن درست مراحل بعدی تأثیرگذار است.
محاسبه شانس برنده شدن در لاتاری با نگاهی به آمار
وقتی از شانس صحبت میکنیم، باید به آمار رجوع کنیم. برای اینکار باید آمار جامعی از تعداد ثبتنامیها و تعداد ویزاهایی که برای برندگان در نظر گرفته شده است، داشته باشیم. درصد شانس برنده شدن در لاتاری با تقسیم تعداد ثبتنام کنندگان لاتاری بر تعداد سهمیه ویزاهای لاتاری به دست میآید.
نگاهی به آمار ثبتنام و شانس برنده شدن ایرانیان در لاتاری
هر کشور مجاز در لاتاری تقریبا سهمیه مشخصی از نظر تعداد برندگان دارند. سالانه وزارت امور خارجه آمریکا 55000 ویزای مهاجرتی لاتاری برای کشورهای مجاز صادر میکند. هر کشور فقط یک سهم 7 درصدی از آمار کلی سالیانه ویزاهای لاتاری آمریکا دارد. بنابراین میتوانیم متوجه شویم که سهم ایرانیان حدود 4500 الی 5000 ویزای لاتاری است.
تعداد ثبتنام کنندگان و برندگان لاتاری در هر سال متغیر است. بنابراین دستیابی به یک آمار دقیق و موثق دشواریهایی دارد که برای همه مقدور نیست. چراکه مشخص نیست که دقیقا چه تعدادی موفق به ثبتنام صحیح در قرعهکشی سالانه لاتاری میشوند. باتوجه به اینکه بسیاری از فرمهای ثبتنام به دلیل وجود اشتباهات از چرخه قرعهکشی کنار گذاشته میشوند.
نام برنامه گرین کارت لاتاری |
آمار ثبتنام ایرانیها در لاتاری |
تعداد برندگان لاتاری |
لاتاری 2021 |
759903 نفر |
6001 برنده لاتاری |
لاتاری 2022 |
590117 نفر |
5739 برنده لاتاری |
لاتاری 2023 |
821014 نفر |
5822 برنده لاتاری |
لاتاری 2024 |
منتشر نشده است |
5077 برنده لاتاری |
چرا تعداد برندگان لاتاری بیشتر از تعداد ویزاهای صادر شده است؟
سالانه حدود ۵۵ تا ۸۰ هزار نفر در لیست برندگان اولیه لاتاری قرار میگیرند، در حالی که نهایتاً فقط ۵۵ هزار ویزا صادر میشود. این اختلاف به دلیل چند عامل مهم است:
- برخی از برندگان فرم DS-260 را ارسال نمیکنند
- تعدادی در مراحل بعدی مثل مصاحبه یا معاینات پزشکی رد میشوند
- برخی از آنها مدارک کافی برای اثبات شرایط لازم را ندارند
- تعدادی به دلایل شخصی از مهاجرت منصرف میشوند
به همین دلیل، دولت آمریکا بیش از ظرفیت نهایی، افراد را انتخاب میکند تا در صورت حذف بخشی از آنها، ظرفیت صدور ویزا پر شود.
آیا موقعیت شغلی باعث افزایش شانس برنده شدن در لاتاری میشود؟
خیر. شغل، میزان درآمد یا موقعیت اجتماعی هیچگونه تاثیری در فرآیند قرعهکشی لاتاری ندارد. در مرحله ثبتنام، تنها شرایط حداقلی برای شرکتکننده بررسی میشود که شامل:
- داشتن حداقل مدرک دیپلم یا معادل آن
- یا داشتن سابقه کاری دو ساله در پنج سال گذشته در شغلهایی که نیاز به آموزش یا تخصص دارند
بنابراین، داشتن شغل خاص نه امتیاز محسوب میشود و نه شانس فرد را در قرعهکشی بالا میبرد. اما در مراحل بعدی (مصاحبه سفارت)، داشتن سابقه شغلی واقعی و مرتبط میتواند یک امتیاز مثبت محسوب شود.
آیا ثبتنام زودتر یا دیرتر شانس بردن در لاتاری را تغییر میدهد؟
در سیستم قرعهکشی لاتاری، زمان ثبتنام، تأثیری در افزایش یا کاهش شانس برنده شدن ندارد. تمام فرمهای ثبتشده در بازه زمانی تعیینشده، بهصورت برابر و تصادفی در فرآیند انتخاب قرار میگیرند.
اما ثبتنام زودتر یک مزیت مهم دارد:
در صورتی که در مراحل ثبتنام (مثل عکس، اتصال اینترنت، دریافت کد کانفرمیشن نامبر Confirmation Number) مشکلی پیش بیاید، فرصت کافی برای اصلاح آن دارید. همچنین در روزهای پایانی، ممکن است سایت رسمی dvprogram.state.gov بهدلیل ترافیک بالا با اختلال مواجه شود.
آیا ثبتنام اصولی احتمال برنده شدن در لاتاری را افزایش میدهد؟
اگرچه فرآیند انتخاب برندهها در لاتاری کاملاً تصادفی است، اما یک ثبتنام اصولی و کامل میتواند به شما کمک کند تا از حذف خودکار توسط سیستم جلوگیری کنید. مهمترین مواردی که باید رعایت شود عبارتند از:
- وارد کردن اطلاعات هویتی دقیق، مطابق با مدارک رسمی
- استفاده از عکس با مشخصات دقیق اعلامشده (۶۰۰×۶۰۰ پیکسل، پسزمینه سفید و…)
- اعلام وضعیت تأهل و مشخصات همراهان بهدرستی
- نگهداری از کد تأیید ثبتنام (Confirmation Number کانفرمیشن نامبر)
راههای افزایش شانس برنده شدن در لاتاری
شانس برنده شدن در لاتاری برای همه افراد یکسان است. اولین کاری که از دست شما ساخته است این است که ثبتنام صحیح انجام دهید. چراکه با ورود اطلاعات نادرست در فرم ثبتنام، شانس خود را در لاتاری از دست میدهید. بنابراین پیشنهاد میکنیم که این کار را با مشورت و کمک افراد با تجربه و موسسات معتبر مهاجرتی انجام دهید. موسسه حامی مهاجر کارگزار رسمی ثبتنام لاتاری در کشور است. این موسسه با بهرهگیری از دانش کارشناسان با تجربه هم در زمینه ارائه خدمات مشاورهای و هم در زمینه ثبتنام لاتاری آماده خدمترسانی است. ادامه این مطلب به چند راهکار قانونی و اصولی برای افزایش شانس ثبتنام کنندگان لاتاری پیشنهاد کردهایم.
1- استفاده از فرصت ثبتنام دو شانسه برای متاهلین
افرادی که متاهل هستند نسبت به مجردین دو برابر شانس بیشتری خواهند داشت. این فرصت برای متاهلین بهعنوان ثبتنام دو شانسه معروف است. مطابق با این نوع ثبتنام، یک بار آقا بهعنوان متقاضی اصلی در قرعهکشی لاتاری نامنویسی میکند. همچنین میتواند همسر و فرزندان مجرد زیر 21 سال خود را به عنوان زیر مجموعه ثبت نماید. علاوهبر این، امکان ثبتنام مستقل همسر فرد نیز وجود دارد و خانم میتواند اطلاعات همسر و فرزندان خود را در زیر مجموعه خود وارد کند.
اگرچه بههیچ عنوان امکان دو بار ثبتنام لاتاری توسط یک فرد و در یک سال وجود ندارد. اما ثبتنام دو شانسه این امکان را میدهد که هر خانواده دو فرصت برای برنده شدن داشته باشد.
2- ثبتنام سه شانسه برای فرزندان مجرد زیر 21 سال
فرزندان مجرد زیر 21 سال سه برابر بیشتر از سایرین، شانس برنده شدن در لاتاری را دارند. البته به شرطی که حداقل مدرک دیپلم داشته باشند و پدر و مادر نیز آنان را بهعنوان زیر مجموعه خود در لاتاری ثبتنام کنند. بنابراین یک بار بهعنوان زیر مجموعه پدر، یک بار بهعنوان زیر مجموعه مادر و بار سوم به صورت مستقل میتوانند شانس خود را در لاتاری امتحان کنند.
تصورات غلطی که درباره افزایش شانس برنده شدن در لاتاری وجود دارد
مطالب زیادی درباره لاتاری و افزایش شانس برنده شدن در لاتاری در فضای وب وجود دارد. متاسفانه برخی از مطالب حاوی اطلاعات نادرست است. بنابراین ادامه این نوشته را به سوالاتی که معمولا مردم درباره لاتاری و افزایش احتمال برنده شدن در آن میپرسند، اختصاص دادهایم.
- آیا مقطع تحصیلی باعث افزایش شانس برنده شدن در لاتاری میشود؟
حداقل مدرک تحصیلی برای ثبتنام لاتاری، دیپلم است. همچنین تحصیلات عالیه هیچ تاثیری روی شانس برنده شدن ندارد. بنابراین افراد دارای مدرک دیپلم و افراد دارای مدرک دکتری از شانس یکسانی در قرعهکشی لاتاری برخوردارند.
- آیا شرکت در قرعهکشی لاتاری در دورههای گذشته تاثیری بر افزایش شانس برنده شدن در لاتاری دارد؟
پاسخ به این سوال خیر است. البته افرادی که سابقه شرکت در قرعهکشی لاتاری را دارند نسبت به سایر افراد تجربه بیشتری در نحوه پر کردن فرم و ورود اطلاعات صحیح دارند.
- آیا داشتن پاسپورت دو کشور شانس برنده شدن در لاتاری را افزایش میدهد؟
آنچه در ثبتنام لاتاری ملاک است، کشور محل تولد است. بنابراین اگر فردی متولد ایران باشد اما پاسپورت کشور دیگری را نیز دریافت کرده باشد، هیچ تاثیری در میزان شانس برنده شدن او ندارد.